top of page

Google'sız bir hayat mümkün mü?

Rekabet Kurumu, rekabete aykırı adımları nedeniyle Google’a 93 milyon lira idari para cezası kesmiş, Google ise Türkiye'deki milyonlarca kullanıcıyı yakından ilgilendiren bir ambargo kararı almıştı.

Bu karar kapsamında 12 Aralık itibariyle Türkiye’de satılan Android işletim sistemine sahip yeni çıkacak akıllı telefonlarda programların lisansı iptal edildi.

Dijital dünyanın sayılı oyun kurucularından birisi olan Google'ın bu kararı bundan sonra ülkemizde satılan Android tabanlı telefonlar için önemli kısıtlamalara neden olacak. Bu

Google’ın aralarında Google Arama, Google Chrome, YouTube, Google Drive, Google Haritalar ve Google Fotoğraflar uygulamalarının da bulunduğu ürünleri yeni satın alınan Android cihazlara yüklenemeyecek:

Bu pek çok kullanıcının alışkanlıklarını değiştirecek cinsten bir karar. Ancak halihazırda bir Android cihazınız var ise sizi etkileyen bir durum söz konusu değil.

Yine de bu ambargonun uzun yıllar devam etmesi durumunda yeni bir cihaz aldığınızda Google’sız Android cihazlar ile yolunuza devam etmek durumundasınız.

Teknoloji Güncel

FOLLOW US

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page